Spring til indhold

Hvad er shamanisme?

I dag er der mange der kalder sig shamaner, – ny tids shamaner, shamaner i nordisk shamanisme, moderne shamaner osv. Der er mange forskellige udgaver af det.

Så her skal det være lidt omkring min rejse ind i shamanismen, og hvad den er for mig. Og jeg er ikke der, hvor jeg kalder mig shaman.

Det er jeg måske lidt for ydmyg til, da det for mig lyder som en stor ting at være. Og historisk set var det de få som var shamaner. Måske det ændrer sig over tid for mig.

Da jeg var i starten af 20erne mødte jeg de 7 læresætninger fra Hawaiiansk Shamanisme, som er en slags måde at se og opfatte verden på. De følger mig stadig. Du kan læse dem i min beskrivelse her på siden ”Om mig”.

Og der er jo mange gamle tilgange til shamanisme alt efter hvor i verden vi er og hvilken tidsalder vi befinder os i.
Jeg har taget min uddannelse i shamanisme hos Maria fra Hyldemors Have.

Jeg har nu i flere år arbejdet med clairvoyance og de energier som er højfrekvente, luftige og rækker langt ud i universet.
Det er meget skønne energier, der ligger i de felter.

For mig danner shamanismen modvægt til disse luftige energier.
Den shamanisme, som jeg kontakter er i samklang med naturen, med vores urkraft, og det føles lidt som at hente gammel viden hjem og ind på plads.

Det er som at komme i kontakt med et dybt groundende felt.
Og kontakten skabes i dyb respekt og i samklang med naturens verdensretninger, elementer og kræfter.

Trommerejser, varselstagning/ skov- og spor/tegnarbejde er det som virker for mig.
Det er her hvor jeg skaber og tager kontakt til mine og andres åndefæller og kraftdyr. Og får svar på de spørgsmål jeg må have.

Mange af os med dette spirituelle fokus føler en særlig kontakt med naturen. Og man kan måske sige at shamanismen lige tager et skridt videre ind i kontakten med naturen og dens elementer.

Hvis du også er optaget af det shamanismen og det dybe arbejde der ligger heri, så får du måske lyst til en workshop, en trommerejse med klarsyn og healing eller andet som jeg udbyder her på min hjemmeside.

Kærlig hilsen
Dorthe

2 tanker om “Hvad er shamanisme?”

  1. Hej Grethe
   Jeg ser først din besked nu, men jeg holder en trommehealing i cirkel sammen med Helga d. 21. april 2024 kl 13-15 i Davinde ved Odense. Se mere om eventet på min fb- side.
   Du er meget velkommen.
   Vh Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *